Trouwceremonie in de avond
Het plannen van je trouwdag is vaak een hele puzzel. Wat is de volgorde van een bruiloft? Wanneer moet wat; hoelang duurt elk onderdeel? En het allerbelangrijkste: Wat vinden wij leuk?
Vroeger deden we allemaal hetzelfde
“Vroeger” zagen alle trouwerijen er qua indeling ongeveer hetzelfde uit. In de middag de wettelijke ceremonie en eventueel daarna nog in de kerk. Vervolgens een diner met de daggasten, een receptie en als laatst het feest.
Daar dacht je verder niet over na. Iedereen deed dat zo. Inmiddels zijn daar ontzettend veel variaties in gekomen. Bruidsparen kiezen zelf wanneer ze welk onderdeel willen. Er zijn zelfs bruidsparen die hun bruiloft over twee dagen verdelen. Ook een hele leuke optie!
Ceremonie in de middag
Hoewel de meeste bruidsparen die ik trouw hun ceremonie in de middag houden, zijn er hele leuke mogelijkheden om het op een ander moment van de dag te doen. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de rest van de dag. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het moment van het trouwen. Daar omheen plan je dan de andere festiviteiten.
Ceremonie in de avond
Een aantal weken geleden sprak ik een bruidspaar die graag door mij getrouwd wilde worden, maar op hun gewenste datum heb ik in de middag al een andere bruiloft. Ik adviseerde hen om eens na te denken om hun trouwceremonie ’s avonds te doen.
Als je voor een zelfstandig trouwambtenaar kiest, ben je niet beperkt in dagen en tijden. ’s Avonds kan dus een hele mooie optie zijn.
Ze moesten even schakelen, want ook zij hadden de trouwceremonie in de middag gepland. Vorige week sprak ik ze opnieuw. Helemaal enthousiast over hun nieuwe dagindeling.
Volgorde bruiloft als je trouwceremonie in de avond doet
Dit bruidspaar begint hun trouwdag in de middag samen met hun daggasten; familie en goede vrienden. Ze hebben tijd om elkaar te ontmoeten, te borrelen en vervolgens met elkaar te dineren. In een heel ontspannen sfeer. Na het diner, rond 19:30 uur komen de overige gasten, die aansluiten bij de daggasten en vervolgens met elkaar plaatsnemen op de plek van de ceremonie. Dat betekent dus, dat niet alleen de daggasten maar ook de gasten van het feest, getuige zijn van de ceremonie. Na afloop van de ceremonie, die de trouwambtenaar feestelijk afsluit, is het meteen tijd voor het feest. Er is champagne, een toost en natuurlijk meteen muziek.
Wat een fantastische oplossing!
Het voordeel van je ceremonie in de avond is dat er meer mensen aanwezig kunnen zijn. Daarnaast is het ook een hele mooie overgang. De trouwceremonie is natuurlijk dé reden dat er een feest is. Hoe mooi is het dan om vanuit het ja-woord meteen door te gaan naar het feest.
Zo zijn er verschillende mogelijkheden om je ceremonie te houden. Ook qua invulling is er heel veel mogelijk. Ik vind het fantastisch om met jullie mee te denken en creatieve dingen te bedenken die bij jullie passen. Willen jullie onderzoeken of ik bij jullie pas? Maak dan gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Deze is altijd gratis en vrijblijvend!